Archive juny 22, 2022

El Alevi Femení del Handbol Ribes guanya la Copa Catalana i aconsegueix el doblet

El dissabte 18 de juny es va jugar la final de la Copa Catalana entre el Handbol Ribes i el CH Ascó a La Roca del Vallès

Ramon Stockli / Handbol Ribes | Sant Pere de Ribes
22-06-2022 16:38

El Ribes arribava a aquesta final després d’haver eliminat en semifinals al Molins de Rei i l’Ascó havia superat al St Joan Despí.
Considerant el gran talent de les jugadores de tots dos equips s’intuïa que el partit estaria igualat i així va ser, emocionant fins al final.

Sortida fulgurant de les jugadores de José Serrano i Anna Pinar en el primer quart que va deixar a les de la Ribera d’Ebre desconcertades. Van ser sobretot espectaculars parades de la portera ribetana Foix Coll, intercepcions de pilota de Lucia Arrau i atacs letals de Maria Grande i Elsa Raventos des de l’extrem que van donar la victòria a les de Garraf per 10-5.

Qui pensava que la resta de l’enfrontament seria similar, s’equivocava ja que l’Ascó va aconseguir recompondre l’equip. Segon quart molt igualat amb intercanvi de gols. Cap dels dos equips aconseguia imposar el seu joc. El resultat va ser un just empat (6-6).

En el tecrer quart la defensa del Ribes no va estar encertada. Una mala col·locació i poca intensitat van provocar que l’Ascó perforés una vegada i una altra la porteria del Ribes. A això es van sumar imprecisions en atac i una bona actuació de la portera rival. En el minut 4 l’Ascó guanyava per 1-5 i en el minut 7 per 3-7. Les miniguerreres del Ribes que sempre lluiten i mai es rendeixen van intentar la remuntada però es van quedar a un gol. L’Ascó va guanyar el tercer quart per 7-8.

Cada equip havia guanyat una part i havia empatat una. Això significava que qui guanyés l’últim quart seria campió de copa.
Les ribetanes ja havien demostrat en el passat molta força mental. Els feia molta il·lusió guanyar el doblet i així ho van demostrar en l’última part.
Intercepcions i assistències precises de Clara Tesouro que van posar un 3-0 en el minut 3 a favor del Ribes. Es va arribar al minut 7 amb un 6-3 en el marcador. En aquest moment Nerina Barba va recuperar una pilota i va marcar en contraatac. Servei de centre del camp imprecís i una altra vegada Nerina es va llançar a l’atac i va marcar el seu segon gol en només 15 segons. Amb 8-3 el partit ja s’havia decidit. Al final un 9-5 que li donava el títol al Handbol Ribes.

A destacar també el gran partit de Bianca Mata que va ser màxima golejadora amb 11 gols.

Les campiones de Copa: Foix Coll (portera, 11 aturades) / Bianca Mata (11 gols) / Lucía Arrau (6 gols) / Maria Grande (6 gols) / Elsa Raventos (6 gols) / Nerina Barba (2 gols) / Chloe Gutierrez (1 gol) / Clara Tesouro / Nekane Martínez / Abril Mineo / Maria Martínez

Entrenadors: José Serrano i Anna Pinar

Delegat: Marcos Pérez

Staff addicional: Luciano Brun

L’infantil masculí de l’Handbol Ribes subcampió de 1a Catalana

15-06-2022 17:19

El cap de setmana del 11 i 12 de juny és va celebrar en el Pavelló Municipal de Sant Pere de Ribes la final Top4 de Primera Catalana Infantil Masculí.

La semifinal del CH Ribes contra l’H Gavà es va caracteritzar per una màxima igualtat. Els locals van demostrar molts nervis en la primera part (no tots els dies es juga en un pavelló ple). No trobaven el seu bon joc habitual i quan al minut 17 perdien 4-7 l’entrenador local Ruben Piñol va demanar temps mort. Les instruccions van donar els seus fruits i també gràcies a espectaculars parades del porter Jordi Garrigó el partit es va igualar en el minut 20 amb un resultat parcial de 7-7. Al descans el Gavà guanyava per la mínima (8-9).

Amb defenses obertes i contundents per totes dues parts i intercanvi de gols es va arribar a 10 minuts del final amb un 13-13 en el marcador. Boniques combinacions en atac i un inspirat Ian Boros (màxim golejador amb 6 gols) van permetre a els ribetans posar-se amb un avantatge de 17-15 a dos minuts del final. Gràcies a una compacta defensa local el gol del Gavà no va arribar fins a l’últim segon per a posar el resultat final de 17-16 a favor del Ribes. Explosió d’alegria del públic ribetà i invasió de camp per part dels espectadors més joves.

A la gran final del diumenge tocava enfrontar-se al CH Salou que havia guanyat la seva semifinal contra l’H Poblenou per un inapel·lable 44-22.

Una altra vegada molts nervis per part de l’equip local a l’inici del partit. Errors no forçats i llançaments desviats van provocar que el CH Salou es posés en el minut 7 amb un preocupant 0-4 al seu favor. A partir d’aquest moment les jugades amb el doble pivot ( Lucas Van den Driessche i Ignacio Marquinez) van ser molt eficients i gràcies a que aquests mateixos jugadors van estar molt encertats en defensa en el minut 12 l’equip de Ruben Piñol i Cristima Hernández va aconseguir igualar el enfrontament (4-4). Joc equilibrat en la resta de la primera part per a arribar al descans amb un lleuger avantatge visitant (8-9).

L’inici de la segona part va ser decisiu. Res va funcionar en l’equip del Garraf. Els rivals ja se sabien això del doble pivot i per fora tampoc es creava perill. Gran actuació de la defensa i del porter del Salou i els ribetans van estar amb un sentiment d’impotència 13 minuts sense marcar un sol gol. El parcial de 10-15 el minut 14 ja era difícil de remuntar. Els de Tarragona van controlar bé la resta del partit i van arribar al final amb un merescut 15-23.

Tercer lloc per al H Gavà que va guanyar al H Poblenou per 32-27.

Els subcampions de Primera Catalana: Jordi Garrigó / Ignacio Marquinez / Ian Boros / Biel López / Biel Pages / Lucas Round / Roger Mas / Marcos Pescador / Ari Martin / Mateu Borras / Bernat Gil / Lucas Van den Driessche / Leo Nadal / Pau Piñol /  Aleix Castro / Hugo Ramírez
Primer entrenador:  Rubén Piñol
Segona entrenadora: Cristina Hernández
Delegada: Cecilia Acevedo

L’hem tornat a fer. Hem guanyat el Campionat de Catalunya, aquesta vegada l’Aleví Mixt Nivell1. Gràcies, Aleví Masculí Negre!

L’equip Aleví Masculí de l’Handbol Ribes es proclama campió de Catalunya. (Crònica de l’Eix Diari)

L'equip Aleví Masculí de l'Handbol Ribes campió de Catalunya. Eix

L’equip Aleví Masculí de l’Handbol Ribes campió de Catalunya. Eix

CH Ribes | Sant Pere de Ribes
07-06-2022 12:58

El cap de setmana del 4 i 5 de juny es va celebrar en el Pavelló Municipal de Sant Pere de Ribes la final Top4 de la màxima categoria Aleví Mixt Nivell 1. En aquesta categoria es juguen quatre parts de 10 minuts (se sumen 3 punts per part guanyada, 2 punts per part empatada i 1 punt per part perduda).

Els jugadors del Ribes arribaven a aquesta fase final sense haver perdut cap partit durant la temporada (tot victòries i un empat). Com a primers del grup A tocava jugar la semifinal del dissabte contra el segon del grup B, el CH Vilamajor. L’equip de Lautaro Alarcón va sortir a la pista amb molta confiança en les seves possibilitats. Una defensa intensa i una gran efectivitat en atac van permetre als locals guanyar les dues primeres parts per 7-4 i 8-4. L’equip del Montseny no es va donar per vençut i va guanyar clarament la tercera part per 6-11. En l’última part i amb el suport de la seva afició els ribetans van tornar a recuperar el seu bon joc de l’inici del partit i es van emportar la victòria amb un merescut 7-4.

A la gran final del diumenge tocava enfrontar-se al Handbol Garbí de Palafrugell que havia guanyat la seva semifinal contra el HC Laietà Argentona (10-6). En un pavelló ple de gom a gom i amb la presència de l’alcaldessa Abigail Garrido i de representants de la Federació Catalana d’Handbol, els dos equips finalistes van disputar un partit amb molta qualitat individual i col·lectiva. Els joves jugadors del Handbol Ribes no es van deixar desconcentrar pels nervis i el gran ambient en la graderia i van aconseguir posar en pràctica les indicacions del seu entrenador i tot el que havien après durant la temporada. Sortida aclaparadora dels de casa que en el minut 5 ja guanyaven 3-0. Encara que els del Baix Ampordà no se sentien còmodes en la pista el seu esperit lluitador els mantenia vius en el partit i van acabar perdent la primera part de només un gol (4-3). Segona part controlada pels del Garraf amb victòria per 5-3. Si no es perdia la tercera part, el Ribes seria campió. Un 7-3 en el marcador que ho diu tot donava el títol al Handbol Ribes. Els locals no es van deixar emportar per l’eufòria i també van guanyar l’última part (7-5).

Tercer lloc per al HC Laietà Argentona que va guanyar al CH Vilamajor en un partit emocionant que es va decidir en l’últim quart (9-7).

Gran alegria en el Handbol Ribes no sols per haver obtingut el primer títol oficial en categoria masculina sinó també per el futur prometedor que li espera al club. El Handbol Ribes és fins a dia d’avui l’únic club que ha guanyat les dues competicions alevins federats de màxim nivell (femení i mixt) en un mateix any.

Últim partit oficial de la temporada amb sabor de comiat per als jugadors Aleix Castro, Hugo Ramírez i Pau Piñol que la temporada que ve jugaran en l’FC Barcelona. Des de l’Handbol Ribes els desitgem molta sort i que gaudeixin d’aquesta gran experiència.

Els campions de Calalunya: Valentino Golfieri (porter) / Pau Piñol / Eric Bruzos / Illart Pujol / Alex Tena / Aleix Castro / Martí Marín / Pau Agut / Unai Sanz / Hugo Ramírez  / Nil Llorens / Sitraka Rodríguez / Gabriel Borrás / Gerard Tesouro.

Entrenador: Lautaro Alarcón /

Delegat: Jordi Pujol

Staff addicional: Pere Solé