El femení del Ribes es situa líder després de la primera volta

CH Ribes | Sant Pere de Ribes
09-11-2022 10:15

Lliga Catalana – Grup A – Jornada 7

Sant Esteve de Palautordera 25 – Ribes Sènior Femení 43

En l’últim partit de la primera volta (primera fase) tocava jugar contra el Sant Esteve de Palautordera, equip que va ser campió de Primera Catalana la temporada passada i va ascendir a Lliga Catalana.

Les locals van començar el partit amb més velocitat i alegria que les ribetanes. Liderades per la seva central omnipresent Júlia Pou (quin talent !) les del Montseny de seguida es van posar per davant en el marcador (4-2 / min 7). Les del Garraf no acabaven de sentir-se còmodes en la pista. En atac no es materialitzaven les jugades i en defensa se li donaven massa facilitats a les rivals. Amb un preocupant 7-3 en el minut 10 els tècnics del Ribes van demanar un temps mort.

Les instruccions de Gabi Daza i Miguel Moragas van donar l’efecte desitjat ja que les visitants van sortir amb més concentració i ritme.

En defensa van començar a funcionar les ajudes i les locals trobaven pocs forats per a acabar les seves jugades. El Sant Esteve va començar a desesperar-se ja que entrava una vegada i una altra en passiu. Especialment Laura Roldán va ser molt contundent en el centre de la defensa.

En atac una inspirada Anna Gargallo va marcar 3 de 3 i el Ribes es va anar acostant cada vegada més fins a empatar 10-10 en el minut 20.

Temps mort de les locals que lluitaven per a no perdre-li la cara al partit. En els últims 10 minuts abans del descans es va despertar la lateral ribetana Anna Hernández i va marcar 4 gols (10 gols en total). Es va arribar a la mitja part amb avantatge ribetà de 15-18.

La segona part va començar igual com havia acabat la primera. Un Ribes superior va començar a marcar distàncies i en el minut 37 guanyava 18-23.

En el minut 42 amb un 19-26 en el marcador el St Esteve va demanar temps mort. No va servir de molt ja que les del Garraf van encadenar un parcial de 0-5 en 5 minuts. Va tornar a demanar temps mort el St Esteve per a donar instruccions de pujar molt la defensa en una tàctica desesperada per robar pilotes (defensa 3–3). Les ribetanes es van sentir molt còmodes amb el nou plantejament local i van jugar la resta del partit a plaer per a acabar amb una victòria contundent per 25–43.

Destacar la bona forma física del Ribes que no va baixar la intensitat fins al final del matx. Gran partit de les porteres ribetanes Francesca Aguilar amb un 48% i Roser González amb un 40% d’efectivitat.

Amb aquest resultat el Ribes se situa primer després de la primera volta. És l’equip més golejador amb 216 gols (mitjana de 30,85). La defensa va millorant a poc a poc i amb 185 gols encaixats (mitjana de 26,43) és la tercer millor defensa del grup.

Pròxim partit el dissabte, 12 de novembre, 20.50h, a casa contre el segon classificat, el Sant Joan Despí B.

Per part del Ribes van jugar (gols): Anna Hernández (10), Virginia Jodar (8), Cristina Hernández (6), China Sánchez (3), Elena Custodio (3), Laura Roldán (3), Anna Gargallo (3), Alba Serrano (2), Joana Santiago (3), Alba Cabús (1), Naiara Aragón (1).

Porteria: Francesca Aguilar / Efectivitat: 48%, Roser González / Efectivitat: 40%