El Alevi Femení del Handbol Ribes guanya la Copa Catalana i aconsegueix el doblet

El dissabte 18 de juny es va jugar la final de la Copa Catalana entre el Handbol Ribes i el CH Ascó a La Roca del Vallès

Ramon Stockli / Handbol Ribes | Sant Pere de Ribes
22-06-2022 16:38

El Ribes arribava a aquesta final després d’haver eliminat en semifinals al Molins de Rei i l’Ascó havia superat al St Joan Despí.
Considerant el gran talent de les jugadores de tots dos equips s’intuïa que el partit estaria igualat i així va ser, emocionant fins al final.

Sortida fulgurant de les jugadores de José Serrano i Anna Pinar en el primer quart que va deixar a les de la Ribera d’Ebre desconcertades. Van ser sobretot espectaculars parades de la portera ribetana Foix Coll, intercepcions de pilota de Lucia Arrau i atacs letals de Maria Grande i Elsa Raventos des de l’extrem que van donar la victòria a les de Garraf per 10-5.

Qui pensava que la resta de l’enfrontament seria similar, s’equivocava ja que l’Ascó va aconseguir recompondre l’equip. Segon quart molt igualat amb intercanvi de gols. Cap dels dos equips aconseguia imposar el seu joc. El resultat va ser un just empat (6-6).

En el tecrer quart la defensa del Ribes no va estar encertada. Una mala col·locació i poca intensitat van provocar que l’Ascó perforés una vegada i una altra la porteria del Ribes. A això es van sumar imprecisions en atac i una bona actuació de la portera rival. En el minut 4 l’Ascó guanyava per 1-5 i en el minut 7 per 3-7. Les miniguerreres del Ribes que sempre lluiten i mai es rendeixen van intentar la remuntada però es van quedar a un gol. L’Ascó va guanyar el tercer quart per 7-8.

Cada equip havia guanyat una part i havia empatat una. Això significava que qui guanyés l’últim quart seria campió de copa.
Les ribetanes ja havien demostrat en el passat molta força mental. Els feia molta il·lusió guanyar el doblet i així ho van demostrar en l’última part.
Intercepcions i assistències precises de Clara Tesouro que van posar un 3-0 en el minut 3 a favor del Ribes. Es va arribar al minut 7 amb un 6-3 en el marcador. En aquest moment Nerina Barba va recuperar una pilota i va marcar en contraatac. Servei de centre del camp imprecís i una altra vegada Nerina es va llançar a l’atac i va marcar el seu segon gol en només 15 segons. Amb 8-3 el partit ja s’havia decidit. Al final un 9-5 que li donava el títol al Handbol Ribes.

A destacar també el gran partit de Bianca Mata que va ser màxima golejadora amb 11 gols.

Les campiones de Copa: Foix Coll (portera, 11 aturades) / Bianca Mata (11 gols) / Lucía Arrau (6 gols) / Maria Grande (6 gols) / Elsa Raventos (6 gols) / Nerina Barba (2 gols) / Chloe Gutierrez (1 gol) / Clara Tesouro / Nekane Martínez / Abril Mineo / Maria Martínez

Entrenadors: José Serrano i Anna Pinar

Delegat: Marcos Pérez

Staff addicional: Luciano Brun