Entrada destacada

CAMPUS JULIOL 2018: INSCRIPCIONS TANCADES

TANCADES LES INSCRIPCIONS   Si t'interessa aprofundir en el món de l'handbol, seguir gaudint-lo una mic...

dijous, 30 de juliol de 2020

2on COMUNICAT DE LA JUNTA DIRECTIVA

Comunicat del Club Handbol Ribes 
sobre el repartiment de pistes esportives


El Club Handbol Ribes es suma al comunicat conjunt de la resta d’entitats esportives ribetanes i lamentem molt la imatge de rivalitat entre clubs que es pugui projectar per aquesta qüestió.

Esperem que amb la reunió de demà 31 de juliol (4ª reunió d’horaris i primera que assistirà el regidor d’esports), es pugui arribar a una solució equilibrada, justa i perdurable.

Defensem que tots els esportistes de Ribes han de tenir els mateixos drets.
Com no cabem tots els esportistes als pavellons de Ribes, tots els clubs hem de cedir a entrenar a mitges pistes i a pistes exteriors, com sempre ha reiterat el Club Handbol Ribes. Com a esport majoritari a Ribes, acceptem continuar sent el club que més hores i esportistes entrenin a pistes exteriors, però demanem que sigui proporcional a la resta d’entitats. No acceptem que cap club del municipi entreni majoritàriament a pista sencera o els 3 entrenaments als pavellons de Ribes, i això comporti que els esportistes dels altres clubs de les mateixes edats hagin d’entrenar a pistes descobertes de formigó. 

Ens posem a disposició per assolir un consens per superar el bloqueig actual. 
El repartiment d’horaris no estaria bloquejat, si cap club s’hagués negat a entrenar a mitges pistes, com sempre ha defensat el Club Handbol Ribes.

Ens pertoca fomentar la cooperació i el respecte. 
Volem expressar la nostra perplexitat per la situació generada al voltant del repartiment de pistes al complex del pavelló. Considerem que, com a entitats esportives, ens pertoca fomentar la cooperació i el respecte entre tots i cadascun dels clubs del municipi. Creiem fermament que hem d’ajudar els nostres petits i joves a créixer entre valors, com el de la convivència, la humilitat i la tolerància. I considerem que en els moments complicats és quan més hem de ser capaços de donar exemple.

Confrontar famílies o esportistes per una qüestió com aquesta seria una greu irresponsabilitat, que podria malmetre de manera difícilment reparable la convivència entre clubs al municipi, així com generar tensions entre els mateixos nois i noies esportistes ribetans. 

Per això tenim la confiança que la situació actual no ha d’entorpir la cordialitat, respecte i lleialtat entre els diferents clubs que compartim instal•lacions esportives. Entitats que, al cap i a la fi, representem el mateix municipi. 

Estenem la mà per trobar una solució equilibrada i justa. Un consens que parteixi de l’honestedat, la generositat i sobretot la voluntat de fomentar conjuntament els valors de l’esport. 

Amb aquesta vocació, ens oferim per trobar un consens, que al igual que per a la resta de clubs, ha de partir de les següents premisses: 


-        El complex esportiu del pavelló és un espai públic compartit. Hi desenvolupem l’activitat quatre entitats (en un futur podrien ser més) que hem de poder conviure en un marc de cooperació i solidaritat.

-        Cal mantenir un equilibri, que faci sostenible en el temps la convivència entre els esports que s’hi desenvolupin. Hem de ser conscients que les pistes són les que són i que com a clubs potser no ens podem permetre créixer tant com voldríem. Cada entitat ha de tenir dret a aspirar a un cert creixement però això mai pot suposar un perjudici per a cap altra. No volem créixer més, però no volem que els esportistes actuals surtin perjudicats.  Per la propera temporada, hi ha un club que ha informat a l'Ajuntament que crearà bastants més equips nous (nosaltres hem informat de 2 equips nous) i l'Ajuntament els ha concedit moltes més hores de pistes senceres de pavelló que a la resta d'entitats.

-        La fórmula de repartiment de pistes emprada fins ara ha quedat obsoleta. Cal fugir d’un model que prioritzi a cap entitat a entrenar a pistes senceres del seu esport, i que obliga a entrenar a pistes exteriors de formigó i a les 16:00 hores o fins les 23:30 hores, a gran quantitat d’esportistes d’altres entitats, per avançar cap a un altre model cooperatiu perdurable, que parteixi de la responsabilitat, la solidaritat i la igualtat entre entitats. Sempre tenint en compte les particularitats i necessitats de cada esport.

-     El nou model ha d'anar acompanyat d'una normativa clara i adaptada a cada esport, que faciliti un repartiment just i equilibrat de pistes per poder desenvolupar els entrenaments en unes condicions adients a cada modalitat. Sempre partint de criteris purament objectius.


Un cop fetes aquestes consideracions volem expressar:

-        Volem ser part de la solució i ens posem a disposició per trobar un marc de convivència perdurable.
-        Ens comprometem a no aixecar-nos de la taula fins a aconseguir un acord que satisfaci les necessitats de totes les entitats que fan ús de les instal·lacions. Qualsevol cessió addicional que fem com a entitats en benefici d’una altra (fins i tot en detriment dels nostres propis interessos) serà exclusivament per a aquesta temporada, com a mostra de bona voluntat i a l’espera de poder elaborar durant aquest mateix any el marc de convivència perdurable que eviti situacions com les viscudes últimament.
-        Ens comprometem també amb els nostres socis a mantenir-nos ferms en allò que com a club creiem que no podem renunciar.

Agraïm els esforços que ara sí sembla que està fent l’Ajuntament per trobar una solució justa i equilibrada. De la mateixa manera, també agraïm d’avançada que l’administració local no es deixi influenciar per possibles i eventuals pressions que es poguessin arribar a produir.


La Junta Directiva